NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Amaliahaven
Amaliahaven
Container terminal

Samen met zijn partners Ballast Nedam en Van Oord heeft HOCHTIEF de aanleg van circa 2,5 kilometer aan kades en grondkeringen succesvol aangenomen in opdracht van  Havenbedrijf Rotterdam. Het project vertegenwoordigt een verdere ontwikkeling van de containerterminals van APMT en RWG, gelegen op de Maasvlakte II.

Februari 2021 is gestart met de aanleg van de (diepzee)kademuur die bestaat uit een combiwand (buispalen diameter 1420 en tussenliggend 3 x PU28 damwand) en verankerde ontlastvloer welke gefundeerd is op vibro-palen (zijnde een alternatief op de oorspronkelijke schroefinjectie-palen). Deze kade heeft een indrukwekkende kerende hoogte van bijna 30 m. Ten behoeve van de binnenvaart wordt tevens op de kop van de Amaliahaven een (binnenvaart)kade aangelegd met een kerende hoogte van ca. 18 m. Voor de containerkranen wordt over de gehele kademuur-lengte een achterkraanbaan aangelegd, eveneens gefundeerd op vibro-palen. Tot slot zal het baggeren van ca. 5 miljoen kubieke meter zand, tot een ruime 20 meter onder NAP, en de aanleg van bodembescherming in de haven onderdeel zijn van de opdracht.

VEILIG & DUURZAAM

Veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke elementen in de aanpak van dit project. Het project is pas succesvol als alle betrokken bij de project weer gezond thuiskomen; veiligheid staat voorop.

Wat betreft veiligheid komt, bij een project van deze omvang, de inzet van zwaar materieel kijken en een groot aantal medewerkers op de bouwplaats. Daarom zijn door de combinatie, naast de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, extra acties ondernomen ter bevordering van de algehele veiligheid zoals het aanhouden van zeer ruime afstand tussen zwaar materieel, het scheiden van verkeersstromen, veilige bouwlogistiek, enz. In het kader van duurzaamheid zijn er logistieke afspraken gemaakt die de CO2-footprint beperken; maar ook de inzet van een LNG-hopperzuiger en het gebruik van HVO-brandstof voor het rijdend materieel draagt hiertoe bij.

 

 

Kerngegevens

 

Project

Realisatie van een container terminal in de Amaliahaven op de Tweede Maasvlakte 

Contractwaarde

Ca. EUR 200 miljoen

Contractduur

Medio 2024

Opdrachtgever

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Combinatie

HOCHTIEF – Ballast Nedam – Van Oord JV

Betrokken bedrijven

HOCHTIEF Infrastructure GmbH

Ballast Nedam Infra B.V.

Van Oord Nederland B.V.

 

 

Hylke van Lieshout

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Hylke van Lieshout
Project Directeur Amaliahaven