NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Innovatie
Innovatie
Bij HOCHTIEF

Innovatie

Innovatie is uit onze informatiemaatschappij van de 21e eeuw niet meer weg te denken. Stilstand is achteruitgang en het is daarom belangrijk altijd met de markt mee te bewegen. Veel van de innovaties in het civiele vakgebied worden aangedreven door nieuwe toepassingen van het delen en de presentatie van informatie. Daarmee is deze ontwikkeling ook van grote invloed op de processen waarmee we onze projecten besturen.

Innovatie door middel van BIM

HOCHTIEF zorgt voor innovatie

Een voorbeeld van innovatie bij HOCHTIEF is het gebruik van Building Information Modeling (BIM). Dit is een digitaal platform waar virtueel het project minutieus fysiek en functioneel wordt uitgewerkt met hoge mate van visualisatie en inzicht. De basis hiervan is een 3D model dat bestaat uit de verschillende onderdelen van een constructie waaraan vervolgens informatie kan worden gehangen. Nauw verbonden met BIM stelt Building Information Management ons in staat om – in een complexe, multidisciplinaire omgeving – grote hoeveelheden informatie gestructureerd te delen, de processen te managen en te optimaliseren, zodat iedere partij door het gehele proces op de hoogte is van alle benodigde informatie. Lees alles over Building Information Management.

Innovatie bij onze werknemers

Het stimuleren van innovatie in onze organisatie doen we onder andere door vernieuwing en input bij onze werknemers te motiveren. Onze medewerkers zijn namelijk de voelsprieten van onze organisatie in het werkveld: ze zien ontwikkelingen als eerste en zijn als eerste op de hoogte van behoeften en ruimte voor verbeteringen. Ook doordat wij in onze projecten samenwerken met verschillende organisaties en meerdere partijen, zijn we snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Wil jij samen met ons op zoek naar innovatie? Hou jij van uitdagingen en ben je enthousiast en gedreven? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures en solliciteer naar een functie die jou aanspreekt!