NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Engineering
"We nemen verantwoordelijkheid voor het ontwerp."
Engineering
bij HOCHTIEF

Engineering

Engineering bij HOCHTIEF betekent dat wij bij het managen van onze projecten de leiding over het ontwerp en het ontwerpteam nemen. Wij maken hierbij geen onderscheid in de grootte van onze projecten, ons doel is en blijft ongewijzigd: wij nemen verantwoordelijkheid voor het integrale ontwerp.

Engineering is het inzetten van expertise

HOCHTIEF is expert in engineering

In het tijdperk van geïntegreerde contracten, waar HOCHTIEF verantwoordelijkheid neemt voor de financiering, het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van projecten, wordt de noodzaak voor een goed en integraal ontwerp alleen maar groter. Engineering is dus één van de centrale pijlers van onze projectaanpak, waarbij wij de leiding nemen over het ontwerp en het ontwerpteam.

Of het nu een groot project is waar wij samen met anderen in een combinatie als opdrachtnemer werken of een middelgroot project waar HOCHTIEF zelf als opdrachtnemer werkt, ons doel blijft ongewijzigd: we nemen verantwoordelijkheid voor het ontwerp.
HOCHTIEF maakt deze doelstelling waar met behulp van ervaren collega’s die expertise inbrengen vanuit een breed scala aan infrastructuurprojecten; lokaal en internationaal, groot en klein, complex en multidisciplinair.

Hoe wij engineering aanpakken

In onze projecten zetten wij in op een integrale en robuuste aanpak waar, binnen een structuur van processen en werkpakketten, voldoende ruimte wordt geboden voor de creativiteit om naar oplossingen te zoeken die onze projecten van ons vragen.

Overzicht en controle zijn daarbij belangrijk, zowel binnen het team als binnen de organisatie. Een combinatie van “design reviews”, “challenge sessies” en de input van experts zorgen ervoor dat zowel de technische expertise als de kennis van het proces tot hun recht komen. De meest actuele en innovatieve werkwijzen en tools, waaronder de BIM (Building Information Modeling), zorgen ervoor dat het ontwerp efficiënt tot stand komt, zowel tijdens de ontwerpfase als de fasen waarin het project gerealiseerd en onderhouden wordt.

Kijk hier voor meer informatie over HOCHTIEF Engineering

Alfred Miklavcic

Mail Alfred!

Meer weten? Neem gerust contact op!
Alfred Miklavcic
Design Manager