NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Hollandse Brug
Hollandse Brug
Diemen - Almere

Hollandse Brug

De Hollandse Brug overspant een kanaal tussen het Gooimeer aan de oostzijde en het IJ-meer aan de westzijde. HOCHTIEF heeft de brug gebouwd. Dit als onderdeel van het project SAAone: Amsterdam - Almere, de weguitbreiding van de A1/A6, tussen Diemen en Almere Havendreef. Binnen SAAone werken wij samen met VolkerWessels, Boskalis en DIF. Het SAAone project heeft als doel de bereikbaarheid in de regio te verbeteren.

Hollandse Brug op de provinciegrens

De Hollandse Brug is gelegen op de provinciegrens van Flevoland en Noord-Holland. De oeververbinding is uitgevoerd als meerdere naast elkaar gelegen liggerbruggen. Een DBFM-contract vormt de basis van het werk dat door het SAAone consortium wordt uitgevoerd. DBFM staat voor Design, Build, Finance and Maintain. Dit houdt in dat we als consortium verantwoordelijk zijn voor het totaalproces, van ontwerp en bouw tot de financiering en ten slotte het onderhoud.

Bruggencombinatie van de Hollandse Brug

De brug bestaat in feite uit een tweetal bruggen waarbij er een brug gerealiseerd is en we de andere bestaande brug in beheer genomen hebben. De doorvaarthoogte is gelijk aan de doorvaarthoogte van de bestaande brug. In feite is de nieuwgebouwde brug een kopie van de reeds bestaande brug qua constructie opbouw, aantal overspanningen en type overspanningen.

Hollandse Brug heeft een belangrijke functie

De Hollandse Brug heeft een belangrijke functie voor het verkeer in Nederland. Het is de snelste en meest gebruikte verbinding tussen de Randstad en de provincie Flevoland. Door de realisatie van de nieuwe brug wordt weguitbreiding makkelijker gemaakt. Er is ruimte gemaakt voor de verbreding van de A6 snelweg naar vier rijstroken in beide richtingen. De Hollandse Brug is dus niet alleen een erg belangrijke brug, maar heeft ook voor een algehele verbetering van de Nederlandse infrastructuur tussen de Randstad en Midden en Noord Nederland gezorgd.

Ed Onstee

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Ed Onstee
Financieel directeur SAAone