NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

BIM - Building Information Modeling
"BIM komt sterk overeen met onze natuurlijke manier van denken."
BIM - Building Information Modeling
bij HOCHTIEF

BIM

Building Information Modeling (BIM) komt sterk overeen met onze natuurlijke manier van denken. Onze waarneming genereert beelden die onze hersenen in 3D vastleggen en associëren met informatie over datum, kleur, smaak, geur en mensen. Ons brein geeft ons dus een 3D-beeld met contextinformatie, en dit is precies ook hoe BIM stakeholders in staat stelt zich het project levendig voor te stellen voordat het daadwerkelijk wordt gebouwd.

Building Information Modeling

BIM uitgelegd

De basis van BIM ligt in een 3D-model verrijkt met gegevens die elk element karakteriseren, om daaruit hoeveelheden, kosten en andere waardevolle inzichten af te leiden voor meerdere doeleinden, zoals besluitvorming of onderhoud. Door dit 3D-model als single source of truth te gebruiken, kan projectinformatie centraal en structureel beschikbaar worden gemaakt gedurende de gehele projectlevenscyclus (inclusief de ontwerp-, bouw- en onderhoudsfase). Dit maakt eenduidigere communicatie en samenwerking tussen projectpartners mogelijk. Hierdoor kunnen coördinatieproblemen in een zeer vroeg stadium van het project worden geïdentificeerd en opgelost, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op het gebied van tijd, kosten en energie.

 

 

BIM biedt nieuwe mogelijkheden

Bovendien biedt BIM nieuwe mogelijkheden om verbeteringen aan te brengen in planning, kostenberekening en informatievoorziening. We koppelen het 3D-model aan bouwactiviteiten en kunnen zo de volgorde van de werkzaamheden visualiseren zoals ze op de bouwplaats zouden worden uitgevoerd. BIM is onze manier van werken die zowel projectmanagement als samenwerking in de plannings-, bouw- en exploitatiefase vergemakkelijkt.

Als onderdeel van de transformatie naar een 'Digital Construction Company' is BIM voor HOCHTIEF een cruciaal aspect van onze toekomst. De focus ligt hierbij op innovatie, ontwikkeling en uitbreiding van onze BIM-mogelijkheden voor onze medewerkers, onze projecten en dus ons bedrijf. Het mooie is dat je met BIM te maken hebt met veel verschillende onderdelen van de organisatie en automatisch onderdeel wordt van een dynamische, innovatie en vooral snel ontwikkelende omgeving.

Lees meer over BIM op de website van HOCHTIEF ViCon:
What is BIM?
Five components of BIM