NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

BIM - Building Information Modeling
"BIM komt sterk overeen met onze natuurlijke manier van denken."
BIM - Building Information Modeling
bij HOCHTIEF

BIM

Building Information Modeling (BIM) komt sterk overeen met onze natuurlijke manier van denken. Onze waarneming genereert beelden die onze hersenen in 3D vastleggen en associëren met informatie over datum, kleur, smaak, geur en mensen. Ons brein geeft ons dus een 3D-beeld met contextinformatie, en dit is precies ook hoe BIM stakeholders in staat stelt zich het project levendig voor te stellen voordat het daadwerkelijk wordt gebouwd.

Building Information Modeling

BIM uitgelegd

De basis van BIM is een 3D model dat kan worden uitgebreid met informatie zoals tijd, kosten en onderhoud. Met behulp van het 3D model kan projectinformatie gedurende de levenscyclus van het project (de fasen van ontwerp, realisatie en onderhoud) centraal en gestructureerd beschikbaar worden gesteld, waardoor projectpartners eenduidiger kunnen communiceren en samenwerken. Hierdoor zijn bijvoorbeeld coördinatieproblemen in een zeer vroeg stadium van het project al op te lossen en kunnen daarmee aanzienlijke hoeveelheden tijd, kosten en energie worden bespaard.

BIM biedt nieuwe mogelijkheden

Daarnaast biedt BIM nieuwe mogelijkheden om verbeteringen in de planning, de kostenberekening en informatielevering door te voeren. Om deze reden is BIM geen softwarepakket maar een werkmethodiek die zowel projectmanagement als samenwerking in de plannings-, bouw- en exploitatiefase vergemakkelijkt.

Als onderdeel van de transformatie naar een ‘Digital Construction Company’, vormt BIM voor HOCHTIEF een cruciaal aspect van onze toekomst. De focus ligt hierbij op innovatie, ontwikkeling en uitbreiding van onze BIM mogelijkheden voor onze medewerkers, onze projecten en dus ons bedrijf. Het mooie is dat je met BIM in aanraking met veel verschillende delen van de organisatie en je automatisch deel bent van een dynamische, innovatie en vooral snel ontwikkelende omgeving.

 

Lees meer over BIM op de website van HOCHTIEF ViCon:
What is BIM?
Five components of BIM

Gideon Visagie

Contact opnemen

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!
Gideon Visagie
BIM Manager