NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Information Management
"Samenbrengen van datastromen geeft inzicht in onze projecten."
Information Management
bij hochtief

iD2V - intelligent Data 2 Vision

Information Management zorgt ervoor dat wij efficiënt, effectief en traceerbaar met projectinformatie omgaan. Hiervoor passen wij samenwerkende en samenhangende informatiesystemen toe, een integratie platform, om projectorganisatie, klant, omgeving en HOCHTIEF inzicht te geven. Dit noemen wij intelligent Data 2 Vision, oftewel iD2V.

Information Management

Waar Building Information Modeling (BIM) een digitale weergave biedt van onze projecten, breiden wij dit uit met behulp van Information Management waarbij wij een omgeving creëren waar projectinformatie centraal beschikbaar is, niet alleen gedurende de levenscyclus van een project gebruikt, maar ook overkoepelend. Dit noemen wij iD2V (intelligent Data 2 Vision). Hierbij behoren wij tot de koplopers van de digitale ontwikkeling binnen HOCHTIEF en de markt waarin wij werken.

Denk bij iD2V aan informatie zoals specificaties van onderdelen, staat van onderhoud, beschikbaarheid & betrouwbaarheid gegevens, data over planning, kosten, voortgang, wel (of niet!) voldoen aan Eisen, maatvoering & monitoring, meest recente inspectie resultaten, as built gegevens, (oude) ontwerptekeningen en veel meer.

Om efficiënt, effectief en traceerbaar met informatie om te gaan passen wij samenwerkende en samenhangende informatiesystemen toe, oftewel een integratieplatform. Dit platform is niet enkel intern gericht (voor de projectorganisatie) maar ook op de samenwerking met alle stakeholders van het project. Ook maakt HOCHTIEF als bedrijf zelf gebruik van de informatie om kennisdeling te faciliteren en om te leren bij nieuwe tenders en projecten.

Om de grote hoeveelheid data binnen het project te kunnen monitoren, analyseren, beheren en waar nodig ook bij te kunnen sturen zijn is een gestandaardiseerd en herkenbare structuur nodig om dit proces te ondersteunen. Deze structuur zorgt ervoor dat elk onderdeel uniek is en dus identificeerbaar door alle informatiesystemen heen. Dit doen wij onder andere met behulp van digitale informatiemodellen (BIM) waarin gedurende het proces samengewerkt kan worden en waaruit beslissingen genomen kunnen worden door verschillende stakeholders. BIM is een virtuele representatie van het bouwwerk welk ontworpen wordt volgens de geldende eisen, welk daadwerkelijk gerealiseerd wordt en onderhouden gaat worden.

De noodzaak om met BIM en Information Management te werken wordt in de komende jaren steeds groter. Als onderdeel van onze transformatie naar een ‘Digital Construction Company’ zijn BIM en Information Management voor HOCHTIEF cruciale bouwstenen in onze toekomst met focus op innovatie, ontwikkeling en uitbreiding van onze BIM mogelijkheden voor onze mensen, onze projecten en het bedrijf.

Julian Odio

Meer weten?

Vraag het ons!
Julian Odio